Детското заведение е с капацитет за сто деца, които ще бъдат в четири възрастови групи. Строителството му е за 1,6 милиона лева. Откриването на новата градина бе ознаменувано с водосвет  присъствието на премиера Бойко Борисов.
В отговор на въпрос дали присъстващите на събитието Малина Едрева - председател на групата съветници от ГЕРБ в СОС, и Йорданка Фандъкова - министър на образованието, младежта и науката, са евентуалните кандидати на ГЕРБ в изборите за кмет на София на 15 ноември, Борисов посочи, че няма да бъде нарушена практиката и "когато му дойде времето, ще обявим кандидатите". На въпрос дали вече има определен кандидат за кмет на район "Илинден", където се открива днес учебното заведение, тъй като изборите за кмет на района са на 24 октомври, Борисов заяви, че има решение на софийската организация и предстои то да бъде оповестено.
Откритата детска градина е 14-та от общо 18-те детски заведения, които трябва да бъдат построени наново, заради сгради, неотговарящи на противопожарните изисквания, посочи зам.-кметът на Столичната община Ирина Савина. Следващата седмица ще бъде направена първа копка на нова сграда на детска градина в Горна баня, а през ноември предстои откриването на сградата на детското заведение в с.Световрачене. До края на годината се очаква да бъдат открити общо осем сгради на детски градини в столицата.
Вижте снимки