Докато не бъде осигурена допълнителна техника обаче, същинското приемане на балите няма да започне, заяви кметът на Силистра Иво Андонов, предаде БНР, цитирано от Днес+.
5 камиона тип "гондола", всеки превозващ по над 300 бали с боклук, са пристигнали в депото, където се разтоварват в първа клетка. Единият от камионите вече е успял да закъса и се е наложило да бъде изтеглен с верижна машина. Влизането на големите машини в клетката е трудно. Затруднено е и придвижването им по алеите на депото, заради острите завои.
Кметът Андонов обаче заяви, че като цяло пробите преминават успешно. Все още от правителството не са предоставили обещаните около 1,5 млн. лв. за закупуване на още техника, без която приемането на договорените 180 хил. тона отпадъци от столицата, е немислимо. То няма да започне докато техниката не бъде закупена, обяви кметът.
В петък в курорта „Албена" Андонов ще се срещне с премиера Станишев и с вицепремиера Плугчиева. На срещата ще този въпрос ще бъде обсъден, а също и финансовата подкрепа, която Силистра очаква от правителството за реализиране на местни проекти.
По-рано от Столичната община обявиха, че вече са превели аванса от 100 хил. лв., необходими за подготовката на депото.