65 полицаи от Столичната дирекция ще следят и регулират движението в града. В пиковите часове те ще сменят светофарите и ще контролират движението по най-натоварените булеварди. Така катаджиите ще дават предимство на затапените улици и движението ще се отпушва по-лесно, съобщава в. "Стандарт".
Друга част от трафик полицаите пък ще пазят бус лентите от джигити и лимузини. Те ще дебнат дали леки коли не влизат в забранените за тях платна и по този начин пречат на движението на градския транспорт.
Зам.-кметът съобщи още, че винетки в столицата ще има едва след като се пусне и новият пръстен на метрото, който ще свързва столичния кв. "Младост" с центъра. Стоилов призна, че цялостно решение на проблема със задръстванията не може да има, тъй като колите в града се увеличават с всеки изминал ден. Ние сами си правим проблемите, защото сутрин мъжът тръгва сам с колата, след него жена му с другото возило и накрая и едно от децата с трети автомобил, даде пример зам.-кметът. Той допълни, че в момента общината проучва вариантите за въвеждането на платен център, след като на хората се осигури алтернатива. Когато метрото заработи, е възможно да се въведат винетни ограничения като тези в Лондон и Стокхолм (виж линка).