Изпълнителят на ремонта на бул. "Цариградско шосе" - "Пътища и съоръжения" ЕАД освен, че трябва да плати глобата от 125 хил. лв. за неравностите в участъка между "Орлов мост" и бул. "П. К. Яворов", но и трябва да ги отстрани до месец, заяви столичният кмет Бойко Борисов, предаде БТА. Според него ремонтните работи ще станат или през нощта, или през почивните дни за Деня на Съединението, като общината е поела ангажимент да осигури временна организация на движението за това време. Ако до един месец пътят не бъде ремонтиран - фирмата няма да получи нито един лев, заяви Борисов. До момента не са приведени никакви пари на фирмата, даже и за участъка от Ректората до "Орлов мост", тъй като двете отсечки ще бъдат приети с общ протокол.
Ремонтите на вътрешнокварталните улици ще продължат, докато времето навън позволява това, каза още столичният кмет. Започва ремонтът на пътната настилка на улица "Първа българска армия", но ремонтът на бул. "Цар Борис III" ще се отложи до пускането на Южната дъга на Околовръстното шосе, за да се осигури нормалното движение в този участък.
За просрочени и неизвършени пътни ремонти на вътрешнокварталните улици през юли кметската глоба за "Пътища" е 11 135 лева, за "Главболгарстрой" - 8357 лева, а за "Пътища и съоръжения" - 5960 лева. Размерът на санкциите е определен съгласно сключените договори на фирмите с общината в размер на 0,05 % на ден за просрочване на времето за ремонти, посочи Борисов.
За ремонтите на вътрешнокварталните улици в София тази година Столичната община е платила на "Пътища и съоръжения"427 000 лева, на "Пътища" - 795 000 лева, и на "Главболгарстрой" - 596 000 лева.