Заради затваряне на пътните участъци за ремонта се въвеждат съответни промени за движение на градския транспорт.
От 4 август до 19 август, включително, се променят маршрутите на тролейбусни линии 4, 5, 8 и 11.
Линия 4 ще се движи от ж.к. "Дружба-2" - по маршрута си - площад на авиацията, УМБАЛ "Св.Анна"; ТБ 5 - от надлез "Надежда" - пл. "Руски паметник" - паметника на Васил Левски - ж.к. "Хаджи Димитър"; ТБ 8 - от ж.к. "Гоце Делчев" - паметника на Васил Левски - пл. "Сточна гара"; ТБ 11 - от ж.к. "Дружба-1" - Площад на авиацията - ж.к. "Младост - 1"
От 4-и август до 4.30ч. на 10 август ще бъдат променени маршрутите на автобусни линии 9, 72, 84, 94, 114, 213, 214, 280, 284, 306 и 305. Автобусна линия /АЛ/ 9 ще се движи с по-къс маршрут, до Военна академия; АЛ 72 - в посока хотел "Плиска" - от бул. "Евлоги Георгиев", ул. "Ген. Гурко", бул. "Васил Левски", ул. "Шипка", бул."Евлоги Георгиев" и по маршрута, а в посока ж.к. "Красна поляна" - mродължава по ул. "Оборище", бул. "Васил Левски", бул. "Ген. Гурко" и по бул. "Евлоги Георгиев" по маршрута; АЛ 94 - маршрутът се скъсява до ул. "Ген. Гурко" от бул. "Васил Левски" надясно по ул. "Ген. Гурко", надясно по бул. "Евлоги Георгиев" по маршрута. Разкрива се временна спирка на ул. "Ген. Гурко"; 84, 114, 280, 284 и 306 - от бул. "Цариградско шосе" по бул. "Михай Еминеску", бул. "Ситняково", бул. "Мадрид", бул. "Янко Сакъзов" обратен завой на паметника на "Васил Левски" и по маршрута двупосочно. Разкрива се двупосочно временна спирка в района на кръстовището бул. "Янко Сакъзов" - ул. "Кракра".
Автобусни линии 213, 214 и 305 ще минават в посока пл. "Централна гара" от бул. "Цариградско шосе" по бул. "Михай Еминеску", бул. "Ситняково", бул. "Мадрид", по ул. "Проф. Милко Бичев" /покрай "Театър зад канала"/, бул. "Ген. Данаил Николаев"; в посока ж.к."Младост" от бул. "Ген. Данаил Николаев" по ул."Силистра", бул. "Мадрид", бул. "Ситняково", бул."Михай Еминеску" и от бул. "Цариградско шосе" по маршрута. Автобусни линии 76, 204, 604 ще преминават от бул. "Евлоги Георгиев", бул. "Драган Цанков", бул. "Пейо Яворов", бул. "Цариградско шосе" и по маршрута двупосочно. Ще бъде разкрита временна спирка на бул. "Драган Цанков" пред старата сграда на Университета за архитектура, строителство и геодезия. В променените участъци от маршрутите автобусите ще спират на съществуващите автобусни и тролейбусни спирки. На закритите спирки на градския транспорт ще бъдат поставени съобщения за извършените промени и срока на действието им, се посочва в съобщението на общината.

Заради ремонта от 4 до 7 август .(включително) движението на пътни превозни средства по бул.”Цар Освободител” в участъка от Софийски университет “Св. Климент Охридски” до “Орлов мост” ще бъде спряно, съобщиха от Пътна полиция.
В периода 6 до 9 август./включително/, ще бъде затворено за движение на ППС кръстовището на “Орлов мост”.
От 9 до 14 август (включително) ще бъде затворен за движение бул.”Цариградско шосе”- посока от центъра към изхода на града. Движението ще се извършва двупосочно в платното за вход в града.
От 15 до 19 август (включително) ще бъде затворен за движение на бул.”Цариградско шосе” посока към центъра на града. Движението ще се извършва двупосочно в платното за изход.