От ВиК - Русе предупредиха за възможно прекъсване на водоподаването или по-ниско налягане по високите етажи на сградите в няколко квартала в град Русе.

 

От водното дружество уведомяват, че поради профилактика на електроразпределителната мрежа от страна на "ЕРП Север" на 08.04.2024 г. временно ще бъде спряно електрозахранването на съоръжения по водопреносната мрежа в гр. Русе.

Възможно е на горепосочената дата от 8:30 ч. до 16:00 ч. да бъде нарушено нормалното водоподаване към високите етажи на сградите в кв. "Здравец ", кв. "Мидия-Енос", кв. "Родина 1", кв. "Родина 2" и кв. "Родина 4" или налягането да е по-ниско.

От ВиК се извиняват за причиненото неудобство.

Топлофикация Русе": Всички клиенти ще трябва да планират подмяна на измервателните уреди

Топлофикация Русе АД препоръчва: Всички клиенти ще трябва да планират подмяна на измервателните уреди - топлинни разпределители, топломери и водомери до 1 януари 2027 г. След тази дата подмяната на уреди без радио отчет ще бъде задължителна. Промените бяха направени с цел съгласуване на българското законодателство с Директива 2012/27/ЕС на Европейския парламент.

 

От дружеството напомнят, че абонатите трябва да проверят дали уредите им са работещи и в срок на годност и ако има проблем да се свържат с фирмата си за дялово разпределение и да ги подменят с дистанционни такива. Клиенти, които имат връчени предписания за водомери с изтекъл срок или неработещи би следвало да ги подменят в рамките на максимум 30 дни.

Дистанционното отчитане е удобно, без да се налага да се осигурява достъп за отчитане, безопасно за Вашето здраве - никой не влиза в дома Ви, без изравнителни сметки и неприятни изненади в края на отоплителния сезон, без риск от злоупотреби и нерегламентирано ползване от страна на недобросъвестни съседи. Прецизен и сигурен отчет на реално потребената от Вас топлинна енергия за отопление и битово гореща вода.

Топлофикация Русе АД като фирма за дялово разпределение предлага уреди Сименс, които са с доказано качество на пазара и с достъпна цена.