Километрична опашка от тежкотоварни камиони блокира движението в района на граничен пункт Дунав мост при Русе тази сутрин. Изнервени шофьори коментират, че не мърдат с часове и никой не им казва каква е причината.

"Никой не ни дава обяснение какво става, защо става и защо стоим тук с часове. Наредил съм се на опашката в 2:35 сутринта, тук бях в 5:30 часа, в 5:45 часа ме сложиха на рентген, който отне над час и 15 минути. Оттогава не съм мърдал - от 6 без 20 сутринта. И никой не ни дава обяснение. Когото да попитаме, всеки вдига ръце. Едни казват системата забила в Румъния, други казват друго. Нямаме си на идея за какво става въпрос. Това просто е безбожно да продължава тук на тази граница", казва шофьорът Здравко Иванов пред Медея Русе.

Колегата му Красимир стигнал до кръговото в 5.10 часа и до 9 часа изминал само 500 метра, след което не мърда.

По първоначална информация преминаването на товарните автомобили, които пътуват към Румъния, е ограничен заради проблем в електрозахранването на граничния пункт при Гюргево. Заради аварията, около 6 часа се е наложило да бъде спряно преминаването на камионите по трасе изход, тъй като трябва да минат задължително през кантарите в Гюргево, които работят на ток.

Към момента от българската страна на границата проблем няма. За разлика от тежкотоварните камиони, които трябва да изчакат, леките автомобили преминават безпрепятствено.

Заради проблема на границата и километричното задръстване, трафикът между Русе и близкия град Мартен беше пренасочен през село Николово.