В четвъртък в Първо РУ е постъпила информация, че два автомобила, паркирани на ул. "Добри Войников", срещу бл. 53, са били открити разбити и от тях липсвали вещи, предаде "Топновини".

На място е изпратена дежурна оперативна група на полицията, която е извършила оглед. Изяснено е, че превозните средства са с марките „Ситроeн“ и „Фолксваген Голф“.

На първото возило е счупено задно обзорно стъкло и липсвал акумулатора, резервната гума, тонколони и други вещи. Стъкло на фалксвагена е намерено извадено от рамката и поставено на земята, а от колата липсвали акумулатор, CD-плеър, пожарогасител и резервна гума.

Посегателствата са документирани. Образувано е досъдебно производство.

Във Второ РУ пък е постъпил сигнал за кражба от лек автомобил „Мазда“, паркиран на русенската улица "Опълченска", до бл. 309.

Според собственика престъплението е извършено за времето от 21:30 часа на 14 декември до към 07:00 часа на следващия ден. Откраднати са четирите зимни гуми от автомобила, заедно с джантите. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група и по случая е започнато дознание.

Също във Второ РУ вчера е постъпил сигнал, че за времето от 16:00 часа на 14 декември до 15:00 часа на 15 декември, на ул. Доростол, до бл „Охрид“, от паркиран автомобил „Хонда Сивик“ са демонтирани и откраднати четирите гуми с джанти. И този случай е документиран от разследващите и по него е започнато досъдебно производство.