И в щаба на Ваня Григорова бяха лаконични в коментарите на изборните резултати, които засега все още са в сферата на екзитпола и частичното паралелно преброяване. Кандидатката за кметския пост в столицата, издигната от местна коалиция "БСП за България", изостава към момента на близо 7 процента от Васил Терзиев от ПП-ДБ и "Спаси София". Тя направи кратък коментар на изхода от балотажа и обясни, че ще изчакат окончателните данни утре за обстоен анализ. 

"Ние вдъхнахме на гражданите надежда и им предложихме път към свобода с номер 86. Гласовете за нас бяха подадени с надежда, а не с отвращение, ако трябва да цитирам един от лидерите на управляващите.", заяви Григорова с намек за признанието на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който заяви, че е гласувал за Васил Терзиев с голямо нежелание.

"Ние оставаме с надежда и смятаме, че свободата е на една ръка разстояние. Утрото е по-мъдро от вечерта. Днес нямаме какво повече да кажем", заяви Григорова.

Григорова благодари на всички хора, които излязоха и гласуваха, както и на столичната организация на социалистическата партия и коалиционните партньори в лявата коалиция, които я номинираха за кметската битка.

"Аз смятам, че вече съм такъв", каза тя в отговор на въпроса дали ще се превърне в нов тип ляв политик. 

Лидерът на БСП-София Иван Таков пък благодари на Григорова за отличната кампания, която е провела.  "Благодаря на Ваня, че поведе тази битка, че я проведе", добави той.

"Да, ще изчакаме крайните резултати. Все още нищо не е ясно. Аз съм убеден, че ние сме постигнали успех. Нашите идеи, сме твърдо убедени, че най-накрая ще можем да ги реализираме", каза бъдещият общински съветник за работата в СОС. 

Костадин Паскалев, съпредседателят на Левицата, на свой ред благодари на Григорова за начина, по който проведе кампанията.

"Да кажа, че има само една институция, към която нямам благодарности, и това е правителството. Те опропастиха доверието на гражданите и въздействаха върху активността на гражданите в този втори тур на изборите. Твърденията на премиера на държавата, че ЦИК е отговорна за изборите, са нещо, което е прецедент в българската демократична история. Вместо празник на демокрацията, изборите се превърнаха в панихида на демокрацията", каза Паскалев. "Аз съм почти сигурен, че ние ще имаме повод за празник утре", добави той, предвид очакването на окончателните резултати.

В София кандитатът на ПП-ДБ (Спаси София) Васил Терзиев спечели балотажа срещу издигнатата от местна коалиция "БСП за България" Ваня Григорова. Разликата между двамата към момента според екзитпола на "Алфа Рисърч" е около 6 процента в полза на Терзиев.

Васил Терзиев получава 49,7 на сто от гласовете, а Ваня Григорова - 43,8 процента. Според първите резултати от екзитпола на Изследователски център "Тренд" Васил Терзиев печели 51,9% от гласовете в столицата, а Ваня Григорова - 43,4%.

И според данните на "Галъп" името на новия градоначалник на София е Васил Терзиев от "ПП-ДБ (Спаси София)". Той е избран с гласовете на 50,8% от отишлите до урните на балотажа. За Ваня Григорова от Местна коалиция "БСП за България" вота си са дали 45,2% от гласувалите в неделния ден. "Не подкрепям никого" - 4%.