Как може да претендираш, че си опозиция, като в същото време не искаш да представляваш избирателите си в Народното събрание. Именно парламентът е единствената легитимна българска институция, където опозицията може да контролира изпълнителната власт и да кара министрите да им се отчитат. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на осмата политическа академия на Жени ГЕРБ във Велико Търново."Не знам как електоратът на БСП посреща сега народните им представители по места. По време на предизборните кампании за парламентарни избори ние не се ли борим да вкараме максимално голям брой депутати в парламента и тогава всяко едно място е важно. А какво виждаме днес - БСП с лека ръка напуснаха Народното събрание и техните избиратели нямат своето представителство", сподели Цветан Цветанов и допълни, че в БСП Корнелия Нинова управлява еднолично и в структурите на партията има голям страх.

Председателят на ПГ на ГЕРБ подчерта, че видимите резултати от работата на ГЕРБ са увеличените доходи, които тази година бяха увеличени с 10%, като очакванията са догодина отново да има нов 10% ръст.

"Икономиката бележи ръст, редица инфраструктурни проекти се реализират, а безработицата и сивият сектор достигат рекордно ниски нива. Какви са видимите резултати от работата на БСП - участие в приватизацията и съсипан банков сектор", обясни той.

Цветанов попита как може един политик да претендира, че е безпристрастен разследващ журналист. По думите му Елена Йончева обича да говори за корупцията, но нищо не казва за мерките срещу прането на пари.

"Не бива да забравяме, че именно БСП, които са превърнали в мантра твърдението, че властта е корумпирана - имат народен представител, който има официално повдигнато обвинение от българската прокуратура за най-тежкото политическо престъпление - купуване на гласове", отбеляза той.

По думите на Цветанов е много жалко, че към тона на БСП се е присъединил техният президент и неформален лидер Румен Радев. "Нинова си позволи вчера да каже, че всички избори досега са били фалшифицирани. Нима в такъв случай Румен Радев е избран за президент нелегитимно? Нима парламентарните избори през 2017 г., проведени от доминираната от БСП ЦИК и служебното правителство на БСП, също са били компрометирани?", попита зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветан Цветанов обясни, че БСП правят брилянтни манипулации. Той каза, че през 2013 г. за първи път в историята денят за размисъл е бил опорочен и то от жената, която днес брани толкова яростно честността на изборите и справедливия изборен процес - омбудсманът Мая Манолова.

"Лъжа е, че с промените в Изборния кодекс се ограничава съдебният контрол върху изборния процес и тази лъжа бе опровергана от самия председател на ВАС Георги Чолаков. Отделно в чл. 120 на Конституцията ясно е разписано, че всички административни актове на ЦИК са обжалваеми", категоричен бе той.