"БСП не предлагат алтернатива, те имат само една единствена цел - влизането им във властта, чрез служебния кабинет на Румен Радев - техния президент", това заяви председателят на ПГ ГЕРБ и зам.- председател на партията Цветан Цветанов пред БНР.

Според него при посещенията си в различни области на страната, депутати от опозицията се явяват неподготвени за района, в който отиват. Цветанов изтъкна, че представящите "Визия за България" са повече от слушателите.

"Искам да им пожелая успех, да работят по този начин, защото това изцяло обслужва политическа партия ГЕРБ, с липсата на алтернативни и правни решения за бъдещо управление на страната", поясни той.

Попитан честите му пътувания в различни области в страната не означават ли подготовка за предсрочни избори, Цветанов отговори:

"Трябва да ви кажа, че няма никаква промяна от тези 12 години, в които се занимавам с политика. Постоянно съм на път и постоянно съм в диалог с нашите структури. Това е силата на партия ГЕРБ, че има реални структури, които са в постоянен контакт с ръководството на партията".

Според него е напълно нормално тезата на опозицията да бъде такава, че правителството ще падне.

Цветанов обясни, че според него най-важно е да няма разминаване в управленските решения на малката и голямата коалиция.

Що се отнася до назначената за вицепремиер на мястото на Валери Симеонов - Марияна Николова, Цветанов отбеляза, че щом предложението идва от премиера от квотата на ОП, ГЕРБ са съгласни с това решение.

Попитан какво очаква от нея, той отговори:

"Да изпълни ангажимента, който е предприело правителството и това, което е предложило управлението на българските граждани с управленската ни програма, утвърдена 2017 г., както за увеличаване на доходите на гражданите, така и политики свързани с образование, екология, земеделие и всичко свързано с икономическия подем и растеж на страната".

Според Цветанов няма причини и нищо не налага да има промяна на сегашното управление.

"Виждаме какви са показателите и какви са оценките на ЕК по механизма за оценка и сътрудничество, знаете, това беше най-добрият доклад, излизан за България. Ние се движим в правилната посока както за борба с организираната престъпност и законодателната дейност, така и за реформите и съдебната система. Все пак имаме някаква стъпка, която дава добро самочувствие за страната ни", посочи той.

По думите му трусовете в малката коалиция създават усещане за определена нестабилност, но когато се обсъждат темите и се правят коалиционни съвети, няма никакви проблеми за вземане на правилни управленски решения