Церемонията за подписване на споразумението между Гърция и Северна Македония в Псарадес започна. Торта получи американският представител Матю Нимиц в Псарадес, който празнува рожден ден днес, съобщи "Български новини", като се позова на гръцки медии.

Програмата се движи с половин час закъснение. Гръцките политици пристигнаха навреме. Закъснение имаше от другата страна. Първо пристигна външният министър, след няколко минути се появи и Алексис Ципрас, аплодиран от присъстващите. Той се отправи към яхтеното пристанище, където посрещна премиера на Северна Македония Зоран Заев, който пристигна с лодка през езерото заедно с външния министър Никола Димитров. Мерките за сигурност са много сериозни.

На церемонията присъстват върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини и еврокомисарят по разширяването Йоханес Хан.

 Споразумението бе подписано, вече е факт новото име на Бившата югославска република Македония. Но проблемите не свършват с подписите. Остава референдум в Македония и одобрение на името. Гърция също не прие еднозначно името и протестите продължават. Ще се успокоят ли духовете, предстои да видим.