"Очаквам нови избори между края на март и май". Това заяви пред "Нова Нюз"Светослав Витков, лидер на ПП "Глас Народен" и кандидат за президент на вота от 14 ноември. Той беше категоричен, че формацията на Кирил Петков и Асен Василев няма необходимите кадри, за да управлява.

По думите му кабинет без БСП няма да има. А ако част от партиите подкрепят ГЕРБ, правителство трудно ще се задържи.

"Не сме разочаровани, защото не сме имали прекомерни очаквания. Ние сме от трите партии с ръст на гласовете, заедно с "Продължаваме Промяната" и "Възраждане", отбеляза Витков в коментар на резултатите от вота.

"Хубаво е, че хората гласуват за партиите на промяната, а не за статуквото, макар че ДПС показаха силата си в пълен размер на тези избори, но все пак да не забравяме и гласовете от Турция", посочи още Витков.

"От ПП не видях нито една конкретна политика. Приказките за нулева корупция са като на Дядо Мраз. Големият проблем е с екипа, защото те идват отникъде. Аз не видях техния екип, а само две лица", коментира Витков.

И категорично заяви, че партията на Петков и Василев няма кадрите да управляват.

"Не може да се разчита на хора, които в годините не са показали своята лоялност и своята почтеност. Въпросът е да имаш образован и опитен екип, аз не видях такъв зад тях".

Формацията на Светльо Витков е спечелила над 11 400 гласа на изборите на 14 ноември, а за него като кандидат-президент са гласували над 14 000 души.