В предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS се състоя развръзката на един облог. Лидерът на "Републиканци за България" Цветан Цветанов, след като загуби и неговата формация не влеза в парламента, даде обещания часовник на водещия Любо Огнянов. Политикът разкри, че часовникът не е от тези, които са му дадени от Бойко Борисов.

"Основната причина "Републиканци за България" да не влезе в парламента бяха големите манипулации. Надявам се, че с новата ЦИК и машинното гласуване резултатите ще бъдат по-честни", каза Цветан Цветанов.

Той заяви, че не са очаквали толкова бързо да приключи този парламент, а неговият край е следствие от липсата на отговорност и желание да се реализират лични амбиции.

Цветанов бе категоричен, че служебното правителство трябва да гарантира прозрачността на изборите и допълни, че засега "Републиканци за България" не са водили разговори за коалиции, но техните избиратели искат формацията да бъде алтернатива на сегашното управление.

Бившият втори в ГЕРБ вярва, че следващото правителство трябва да има основни точки, които да следва, нужно е да има обединяващи теми, защото стабилно правителство и голямо мнозинство не се очертава.

Той иска да дойде време, когато политиците водят разговори и участват в ефективен диалог помежду си.