Заместник министър-председателят и министър на финансите Людмила Петкова назначи Георги Йорданов за директор на Агенцията за държавна финансова инспекция. Това съобщават от министерството на финансите.

От поста е освободена Илка Димова-Мазгалева.

Георги Йорданов има богат административен опит, придобит на експертни и ръководни длъжности. От януари 2022 г. до момента е ръководител на звеното за вътрешен одит на Българската телеграфна агенция.

През февруари 2020 г. е назначен за председател на Държавната комисия по хазарта, а след закриването й е назначен за съветник на министъра на финансите до месец май 2021 г., след което се занимава с одитна дейност в реалния сектор.

От 2014 г. до 2020 г. е началник на кабинета на министъра на финансите. Бил е ръководител на Инспектората на Министерството на околната среда и водите. В периода от декември 2010 г. до април 2014 г. е държавен инспектор в Инспектората на Министерството на финансите.

От януари 2000 г. до октомври 2010 г. последователно заема длъжностите директор на Инспектората на Министерство на земеделието и храните и главен секретар на Национална служба за растителна защита.

Професионалната му кариера започва през 1995 г. като данъчен инспектор в данъчната администрация в гр. Плевен.

Освен смяната на министри в кабинета, бяха сменени още заместник-министри, областни управители, шефовете на АПИ, НЕК, АЕЦ "Козлодуй - Нови мощности", Мини "Марица-изток" и ICGB.