Служебният кабинет предложи на президента да назначи полковник Ивайло Сотиров за директор на служба "Военна полиция" и да го удостои с висше офицерско звание "бригаден генерал". Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Към настоящия момент Ивайло Сотиров е заместник-директор на службата и изпълнява функциите на директор, като за заместник е назначен още през 2017 г.

"Военна полиция" е без началник, откакто Борислав Сертов бе освободен през януари, когато тогавашния министър на отбраната Красимир Каракачанов съобщи, че той е спечелил конкурс и ще бъде военен аташе в посолството ни в Москва.

Тогава Каракачанов отбеляза и че за поста готвят "кадрови военен, бригаден генерал, човек с опит", но не сподели име, като обясни, че не иска някой да спекулира, че министърът лансира през медиите кадрите, които се изпращат при президента за съгласуване.

В последствие полк. Сотиров пое временно поста, а заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов благодари на генерал Сертов за доброто ръководство на Службата през годините и подчерта, че Военната полиция се ползва с изключителен авторитет сред останалите партньорски служби.