"Откъде накъде ще развиваме такива фантастични хипотези - дръндарска кокошка просо сънува", така бившият вицепремиер Валери Симеонов, който сега е депутат от Обединени патриоти, коментира речта на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, в която той заяви, че трябва да има програмен кабинет, без да се провеждат парламентарни избори.

"Трябва ли да се коментира речта на Ахмед Доган, като че ли това е най-важното политическо събитие на последната седмица? Не мисля така. По-скоро бих направил препратка към най-известната книга на Джером Джером", каза още лидерът на НФСБ и уточни, че говори за  "Празни мисли на един празен човек", предаде "Фокус".

"Тансформирано на български по отношение на неговите идеи за не знам си какъв кабинет, бих казал: дръндарска кокошка просо сънува", каза още Симеонов, имайки предвид селото Дръндар, в което Доган е живял като дете.

На въпрос дали "Обединени патриоти" биха взели участие в програмен кабинет, народният представител отговори:

"Стига глупости, какъв програмен кабинет. Държавата си има кабинет, откъде на къде ще развиваме някакви такива фантастични хипотези".

Ахмед Доган поставя правилна диагноза на болежките на обществото и грешно лечение - невъзможна формула за нас е програмно правителство, коментира междувременно лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя поясни, че първата причина е, че този парламент е с изчерпано доверие. А втората причина за невъзможност за програмен кабинет е, че изглежда абсолютно невъзможно да седнат на една маса патриоти и ДПС, както и БСП и ГЕРБ.