Ако зависи от мен, ГЕРБ по-скоро не са нашите единствени партньори в едно бъдещо правителство, защото отнесохме негативите на чекмеджетата. Следващото управление на България ще бъде от широка коалиция, която няма да е само от две партии. Няма нищо по-принципно от идеята за обединение между хора, които припознават родолюбието. Работили сме с ВМРО и ВОЛЯ и не виждам никаква изненада. Това заяви пред Нова тв председателят на НФСБ Валери Симеонов.

Той призова лидерите на ГЕРБ, БСП и "Демократична, България" също да се откажат от участие в листите за депутати.

"Който влиза в политиката, трябва да е готов върху него да се стоварят кофи с кал. Поведението ни е отговорно и сме длъжни патриотичните сили да бъдат представени в парламента. Над 300 хиляди души изповядват нашата кауза", добави Симеонов.

Относно действията на служебното правителство и започналите проверки, той каза, че в това няма нищо лошо.

"Подкрепям всичко, което е в рамките на закона. Притеснителна обаче е заявката за мащабни реформи, защото това правителство е избрано, за да направи изборите. Трябва да се съсредоточат в това. Не виждам защо всички министри и областни управители трябваше да бъдат сменени. Смяната им е пресилено действие на новата власт", обяви Симеонов.

"Констатациите, че службите не служат на родината, са интересни. Кога Радев разбра, че това е така? Интересно ми е кога тези нарушения са установени и защо се изкарват точно сега", попита Симеонов.

Сигналите, подадени в Комисията по ревизия, приличали на "статия от жълт вестник", смята лидерът на НФСБ.

Според него е абсолютно задължително частният бизнес на една държава да бъде подпомаган от държавата.

"Всички, които извършват законен бизнес, трябва да бъдат подпомагани. Всяка една държава го прави и това не се смята за лобизъм", обясни той и даде за пример как скоро посланикът на Белгия е присъствал на заседание на общинския съвет в Бургас и е лобирал за изграждането на соларна система за производство на електричество в района, но му отказали.