Настоящият президент Румен Радев гласува днес малко след 11 ч. в Професионалната гимназия по транспорт "Макгахан" в столицата и призова гражданите за пълна мобилизация и масов вот.

След излизане от избирателната си секция, държавният глава направи кратко изявление пред събралите се журналисти: "Днес искам най-вече да призова всички хора за пълна мобилизация. Преди пет години победихме, защото бяхме мотивирани. Ние сме правите, но изборите се печелят от организираните".  

"Нека не даваме шанс на миналото да минира нашето бъдеще. Нека бъдем организирани, нека всеки намери 15 минути днес, за да не губим пет години в бъдеще", призова Радев.

По неговите думи, нашата отговорност пред България е отговорност към собствения ни живот, и отново призова всички да бъдат организирани и да постъпят с отговорност към днешния ден. "Нека сами определяме съдбата си и нашето бъдеще, а не да даваме шанс другите да решават вместо нас", апелира Радев.

На въпрос за дебата му с кандидата за президент Анастас Герджиков преди балотажа, Румен Радев коментира, че за дебата ще кажат социолозите. Той отказа да отговори на въпрос за позицията му за Крим с думите: "Днес е ден за избори и всякакви политически коментари са неуместни".

Снимка: Булфото


 

ВИЖТЕ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПРЕЗИДЕНТСКИЯ ВОТ НА ЖИВО С DIR.BG!

За да анализират първите официални данни от екзитполовете, реакциите на двамата кандидати за президенсткия пост, както и тези на политическите лидери, от 19 ч. на 21 ноември в извънредното издание на видео подкаста "Директно в новините" гостуват социологът журналистите Явор Дачков и Владимир Йончев, социологът Васил Тончев и политологът Иво Инджов.

ГЛЕДАЙТЕ ИЗВЪНРЕДНОТО ИЗДАНИЕ на "Директно в новините":