Мерки за по-социална България и нови стъпки за пресичане на кражбите от корупция са приоритетите на "Продължаваме промяната" в следващото управление на страната. Те включват ново увеличение на пенсиите, по-висока минимална заплата и промени в Антикорупционната комисия, така че тя наистина да преследва корумпираните.

"Продължаваме промяната" откри предизборната си кампания в града на Съединението на България - Пловдив, с флашмоб на българския трикольор.

"Днес сме изправени пред избор. Изборът между България на прехода и избора на нова, променена България. Да направим така, че жената от Велико Търново, с която се срещнахме и ни каза - "Моля ви, направете, каквото трябва, но искам моята внучка от Германия да се върне да живее тук - да може да отглежда децата си тук, в България". Обещах ѝ. И знаете ли защо мога да дам това обещание? Защото вярвам, че заедно можем да го направим!", коментира Кирил Петков.

Асен Василев каза: "Направихме няколко първи стъпки. Видя се, че когато не се краде, пари има и за по-високи пенсии, и за детски градини, и за по-високи майчински надбавки, и за по-високи заплати за учителите, и за по-високи заплати на лекарите, и на полицаите, и на армията. Започнахме да инвестираме в хората на България и в нашите деца."

Снимка: ПП

По време на седем месечното си управление правителството на Промяната направи първите стъпки към по-независима и по-богата България. Кабинетът Петков повиши пенсиите с над 50% - повече, отколкото за последните 12 години, направи детските градини безплатни и спря корупционния канал на ГКПП "Капитан Андреево", заради който отровни плодове и зеленчуци с пестициди достигаха без контрол до българската трапеза.

След 2 октомври отборът на Кирил Петков и Асен Василев ще продължи да работи за справедливо увеличение на пенсиите у нас - за достойни и спокойни старини, както живеят пенсионерите в другите европейски страни.

Снимка: ПП

Партията предвижда увеличение на минималната работна заплата до 50% от средната заплата в страната - 860 лв. за 2023 г., както и допълнителни социални и данъчни стимули и компенсации за гражданите. Цел на "Продължаваме промяната" е да финансира и нови детски градини и ясли и допълнително да подкрепи учениците, родителите и учителите.

Снимка: ПП

Със средствата от спрените кражби в различни сектори на икономиката екипът на Промяната започна проектите за тунели под Шипка и Петрохан, задвижи споразумение с Румъния за проект за пет моста над Дунав и за първи път предложи прозрачно и справедливо разпределяне на средства за общините в България.

Снимка: ПП

След 2 октомври, "Продължаваме промяната" ще продължи решителната борба с корупционните модели, чрез прилагане на принципите "нулева толерантност към корупцията" и "никой не е над закона".

Отборът на Промяната вярва, че е крайно време провалената политика на прехода да остане в миналото, а нашите деца да живеят в една променена, просперираща България.

Снимка: ПП

Купуването и продаването на гласове е престъпление!