Това съобщиха членове от СИК в 26 секция, която се помещаваше в СОУ“Петър Берон“ в Пазарджик, пише pzdnes.com.

Естествено, гласът е сметнат за недействителен, тъй като е допуснато нарушаване на формата на интегралната бюлетина.

Преди година на изборите за местна власт в Пазарджик отново имаше „закачки“ с кандидатите за кмет, след като някой местен зевзек бе решил да допише името на Чък Норис за градоначалник и дори бе организирана специална група в социалната мрежа в подкрепа на бутафорния претендент от САЩ.

И на тези избори в бюлетините има нецензурни послания, насочени към кандидатите, а също така и рисунки с анатомични органи.

Вотът в Пазарджик

Иначе в Пазарджишка област печели кандидатпрезидентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова с 26,02 процента на първия тур на изборите за държавен глава. Това показват резултатите от 99,18 на сто обработени протоколи от Районната избирателна комисия. За кандидатите, подкрепени от БСП, са гласували 34 340 избиратели.
Следват кандидатите на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев, които получават 28 689 гласа или 21,74 на сто подкрепа.
С трети резултат е двойката на "Обединени патриоти" Красимир Каракачанов - Явор Нотев, с 19 179 гласа, което е 14,53 процента от гласувалите в първия тур в областта.
Четвърти е независимият кандидат Пламен Орешарски, подкрепен от ДПС, с 14 090 гласа - 10,68 процента. Със 130 гласа по-малко е Веселин Марешки, който е получил 10,56 процента от гласовете на избирателите.
Трайчо Трайков от Реформаторския блок има 3,40 на сто, а Ивайло Калфин от АБВ - 2,80 процента.

Общо 7126 избиратели са отбелязали квадратчето "Не подкрепям никого" - те са 5,4 на сто от упражнилите правото си на глас в първия тур в Пазарджишка област.