"Не сме склонни да отстъпим от искането си за доброволните отряди", заяви в отговор на въпрос заместник-председателя на ВМРО и съпредседател на ПГ "Обединени патриоти" Искрен Веселинов по повод на предстоящия утре съвет на управляващата коалиция, предаде БТА.

"След като сме се разбрали веднъж за нещо, очакваме то да бъде изпълнено или предоговорено", посочи той.

"Какъв компромис? Той, компромисът е направен. Този текст, който трябваше да се гласува, е компромисният текст, той не е нашият текст", каза още Веселинов относно предложението им за доброволни отряди, които да подпомогнат МВР в борбата с битовата престъпност.

"Сравнете двата текста - това, което сме внесли ние, и това, което трябваше да бъде гласувано и след умишлено предизвикания скандал на ДПС, не беше гласувано, а ние сме извървели изключително дълъг път на компромис", посочи той.

Веселинов коментира, че коалиционният съвет утре може да мине позитивно или негативно, не са имали предварителни разговори с ГЕРБ.

Относно коментара на президента Румен Радев за трусовете в управляващата коалиция, депутатът каза:

"Очевидно г-н Радев е иззел ролята на опозиция и говори негативно за управлението. Има това право. Как да го коментирам". Съпредседателят на ПГ "Обединени патриоти" припомни, че немалко различни коалиции са имали всякакви трусове. "Ние не сме хора, които са свикнали да бъдат опитомявани, не се отказваме от вижданията си и смятаме да продължим в този дух и занапред", добави той.

Искрен Веселинов коментира темата за утрешния коалиционен съвет след организираното от "Обединени патриоти" обществено обсъждане в парламента на законопроекта за т.нар. частен фалит.