Соломон Паси няма да участва в потенциален политически проект на президента Румен Радев. Това заяви бившият ни външен министър в студиото на телевизия bTV. Причината за коментара му е изказването на социолога проф. Михаил Мирчев отреди два дни, в което каза, че около държавния глава се оформя нов политически проект и посочи Паси като един от възможните членове на новата партия.

"Нова партия не влиза в средносрочните ми планове. Да подкрепим партии, които искат да поведат България напред, нагоре, на запад, към атлантизма, към трансатлантизма, към Европа - в Атлантическия клуб имаме такова "ноу хау" с удоволствие ще го споделя", каза Паси.

Според него, това, Това, което проф. Мирчев е казал е вопъл. Вопъл отляво за прозападност.

"Ние в момента имаме една изключителна битка на популистки терен, истинското прозападно, което съществува в редиците на Социалистическата партия, не може да се прояви. И затова това, което професорът е казал, че има очакване - има един войник на атлантизма да дойде и да сложи малко ред в лявото пространство, както едно време дойде Тони Блеър в Лейбъристката партия във Великобритания", поясни Паси.

Той не отрече, че поддържа връзка с президента Радев, но уточни : "Правя го, когато е необходимо".