От трибуната новият депутат заяви:

„Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се“.

Д-р Емил Тончев беше на 8-мо място в листата на ГЕРБ в 1-ви МИР в Благоевград. От 2011 година досега той беше общински съветник в Разлог.

"Д-р Емил Тончев цял живот служи на хората и поставя обществените си интереси над личните. Той ще се ангажира професионално за незабавни промени в здравеопазването, безплатни лекарства за децата и възрастните хора, безплатни ин витро процедури за семейства с репродуктивни проблеми, електронна система, адекватна спешна помощ. И ще работи всеотдайно, за да се подобри здравеопазването", написа преди дни във Фейбсук кметът на Разлог Красимир Герчев, след като се разбра, че Тончев ще замени Гамишев.

На 29 март със 139 гласа парламентът прие оставката на Димитър Гамишев, след като се разбра, че срещу него е започнала проверка от НАП заради фирма, която продал преди да стане общински координатор на ГЕРБ в Гоце Делчев.

За това разгласиха от БСП, които изразиха притеснения заради информацията, че Гамишев е злоупотребявал с данъци. Според левицата купувачът на фирмата е управител на още 93 фирми и собственик на 53 дружества.

В пленарна зала Николай Бошкилов от БСП заяви, че Гамишев олицетворява лицемерната политика на ГЕРБ. Той подчерта, че фирмата фигурира в списъка на големите длъжници на НАП със задължения за близо 200 000 лева.

Спас Гърневски от ГЕРБ обаче изтъкна, че при най-малко съмнение в народни представители те сами депозират оставката си и не се крият зад имунитети, както правят социалистите.

Междувременно прокуратурата започна проверка срещу Димитър Гамишев, който ще трябва да се раздели и с лидерския пост в партийната организация в Гоце Делчев.

Той  заяви, че сам е взел решението да подаде оставка, за да не се злоупотребява с ГЕРБ. И уточни, че фирмата му не е имала задължения в момента на прехвърлянето й на купувача.