"Възраждане" ще работят за това да бъдат първа политическа сила и да управляват самостоятелно. Това заяви лидерът на партията Костадин Костадинов след края на разговорите с президента Румен Радев за връчване на мандат за съставяне на ново правителство в рамките на 47-ото Народно събрание.

"Нашата цел е да спечелим изборите и да управляваме самостоятелно и най-накрая да дадем ясна и категорична отговорност за управлението на България, а не да си "измиваме ръцете" с коалиционни партньори", подчерта Костадинов, като допълни, че "този парламент е изчерпан, морално импотентен".

Той посочи, че ако нямат мнозинство, няма да управляват, защото така работела демокрацията.

"Парламентът не е тържище, нито пък битпазар, ако беше така, да се купуват още 2-3-4-5-6 гласа, може би щеше да се получи, но имайте предвид, че едно подобно правителство ще бъде агония и обида за българския народ", коментира Костадинов.

Той беше категоричен, че "Възраждане" няма да участва в разговори с друга партия, получила третия мандат. Депутатът също така изрази пълната си подкрепа за машинния вот, но с уговорката, че трябва да има контрол над хартиените отрязъци.

Лидерът на "Възраждане" обвини "Продължаваме промяната", че са опитали да протакат времето, но този път не им се е получило. 

Той подкрепи президента в избора му да прекрати консултациите и да премине към връчването на мандат, защото така предполагала Конституцията.