Спешно трябва да бъде изготвен регистър на сексуалните престъпници. Тук не става дума за лов на вещици или за истерия. Става дума за превенция. Тя е ключът към противодействието на всеки вид престъпност. Това се казва в остра позиция на председателя на "Патриоти за София" в СОС и член на националното ръководство на ВМРО - Българско национално движение Карлос Контрера.

Реакцията му е провокирана от зачестилите случаи на сексуални престъпления, често съпроводени и с убийство на жертвите. Само за последните месеци станаха обществено известни няколко брутални примера: изнасилването и убийството на Виктория в Русе, сексуалната гавра на един баща - учител със собствената му дъщеря, изнасилването и убийството на 7-годишната Кристин в Сотиря, последвано от нов опит за сексуално посегателство на малко момиченце, отново там, гаврата и изнасилването на 12-годишно момче от други малолетни момчета в Раковски, както и стотиците случаи на поругани възрастни жени в малките населени места и хилядите изнасилвания, останали неизвестни за обществото.

Докато за този проблем не се говори и се разчита основно на сега действащия Наказателен кодекс, а и на последвалата саморазправа с извършителите на такива деяния от другите затворници, ако въобще те стигнат до затворите, ще оставаме неми свидетели и реално ще бъдем косвени съучастници на тези жестокости. Ето защо Контрера е категоричен, че спешно трябва да бъде изготвен регистър на сексуалните престъпници. Само така може да бъдем спокойни, че тези хора не са аниматори на детските партита на децата ни, че не са техни учители или треньори.

Припомняме, че именно Патриотите в Народното събрание още преди три години повдигнаха и темата за отпадане на бързото следствие при тежки престъпления, което дава възможност на подобни изверги да намалят присъдите си с до 1/3, тогава обаче те не получиха подкрепа. Тези промени отново са вкарани в администрацията на НС. Нужно е обаче и нещо още по-кардинално. По тази причина Контрера предлага няколко основни стъпки.