В дългата нощ, в която ПП трябваше да вземе съдбоносно решение за втория мандат, имаше много емоции, мнения, квалификации. Имаше и непрецизен изказ от моя страна за г-жа Мария Габриел, затова бих искал да кажа ясно личното си мнение за нея. Това написа в личния си профил във Фейсбук съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Добрев. 

По думите му кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС е пример за смелостта и способностите на дамите в политиката. Кирил Петков изрази дълбоките си уважения към Габриел и към всяка дама, взела решение да превърне политиката в призвание. 

"Дълбоки уважения към нея и към всяка дама, взела решение да превърне политиката в призвание. Знам колко е трудно да се решиш на тази крачка и още повече да останеш. И също толкова добре знам колко е необходимо и безценно. С такива примери вярвам, че изпращаме силно послание и мотивация повече жени да разберат, че мястото на всяка от вас е точно там, където си изберете", написа още Петков.

На пресконференция вчера Радостин Василев разпространи част от записите с Кирил Петков и Асен Василев, които самият той записал на таблета си, докато се провеждало заседание на Националния съвет на "Продължаваме промяната" в неделя, 21 май. 

В един от тях се чува гласът на Кирил Петков, който казва: 

 

"Сега ядем яко бой, късат се ризи - "вие сте предатели на живота ни", но залагаме застраховка Мария Габриел, която си мечтае да бъде премиер, а Борисов се изпира през този вариант, няма съмнение, защото те са коалиционно, въпреки че ние ще казваме, че е само Мария Габриел, а тя не е била в България".

Самата Габриел заяви лаконично по-рано днес, че няма да коментира пред журналистите записите, но следобед ще говори пред Изпълнителната комисия на ГЕРБ.