Кандидатът за президент на ПП"Възраждане" и председател на партията Костадин Костадинов ще е и водач на две листи за предстоящия парламентарен вот на 14 ноември, съобщиха на пресконференция в БТА представители на Организационния съвет на формацията.

В София Костадинов оглавява листата в т.нар. лидерски 25 МИР, и 3 МИР - Варна.

Вицепрезидентът в двойката - адвокат Елена Гунчева - е водач в 16 МИР в Пловдив и 4 МИР-Велико Търново.

Организационният секретар на "Възраждане" Николай Дренчев оглавява листата в 23 МИР-София, а зам.-председателят на партията Петър Петров - 24 МИР в столицата както и 12 МИР- Монтана.

В 26 МИР София-област начело е Александър Арангелов.

Във 2МИР Бургас водач е Цончо Ганев както и в 1МИР-Благоевград.

Адвокат Румяна Ченалова оглавява листата в 10 МИР-Кюстендил.

Насловът на кампанията им е "Време е за Възраждане", а средната възраст на номинираните за депутати е около 35 години по информация на Организационния съвет.

Основният опонент ни е проф. Анастас Герджиков, защото е подкрепен от ГЕРБ-СДС, а моделът "Борисов" все още не е окончателно отстранен от управлението, посочи кандидатът за вицепрезидент адвокат Елена Гунчева. Тя лично била разочарована и от друг претендент - сегашния държавен глава Румен Радев, защото е допуснал българските национални интереси да останат на заден план.

Към днешна дата "Възраждане" не вижда партньор с когото да се коалира, да подпише споразумение и затова отиваме сами на вота, коментира Искра Михайлова, водач на листите в 21 МИР-Сливен и 27 МИР-Стара Загора.

Смятам, че не трябва да даваме възможност на политици от статуквото и политици на чужди проекти да управляват България, три десетилетия нашите политици работят само за личното си облагодетелстване, мотивира решението си да се кандидатира за вицепрезидент и народен представител адвокат Гунчева. По думите й, има една подмяна, която продължава.

Задкулисието на Борисов все още има голямо влияние и днес, добави Деян Николов, секретар на софийската организация.

Елена Гунчева подчерта, че "Възраждане" има план за 25 години напред как да бъдат решени основните проблеми.

Сред приоритетите, които най-неотложно трябва да бъдат обсъдени в следващото Народно събрание, според формацията, са отмяна на мерките във връзка с пандемията, налагани със заповед на здравния министър; ваксинацията, защото не можело да има пари за нейното рекламиране, а да няма за лечение на деца в чужбина; демографската криза; здравеопазването да не бъде търговия; чуждите фондации и НПО да нямат достъп до българското образование и училища.