Вторият в листата на ДПС в Кърджали Хасан Азис обяви в профила си във Фейсбук, че е подал заявление в Централната избирателна комисия, с което се отказва от мястото на народен представител.

Той ще остане кмет на Община Кърджали, след като през 2019 г. бе преизбран за пети мандат. Хасан Азис е градоначалник от 2003 г.

"Заявих пред ЦИК, че се отказвам от мястото на народен представител и оставам кмет на Община Кърджали. Множество започнати проекти в града, поетите ангажименти към гражданите, както и многото работа, която ни чака в общинската администрация, ме убедиха, че мястото ми е тук, в града. Считам, че с присъствието си на второ място в листата за кандидати за народни представители на ДПС от Кърджали поех лично политическата и морална отговорност за резултата от вота", написа в профила си кметът.

По думите на Хасан Азис, ДПС е отбелязало много добър успех в Кърджали на тези избори. Според данните до момента листата на партията е била подкрепена от 44 869 гласоподаватели, което е 62,78% от действителните гласове в урните, които са 71470.

"Благодарение на доверието, което гражданите ни гласуваха отново, ДПС затвърждава представителството си в следващия парламент. Още веднъж благодаря на всички граждани, които направиха правилния избор и подкрепиха идеите и вижданията на ДПС за развитие на България през следващите 4 години!", завърши Азис.