Ваня Григорова и Корнелия Нинова отново влязоха в задочен спор. Кандидатът на левите сили за кмет на София призна, че не е получавала лично поздравления от председателя на БСП за успешния резултат на първия тур, а Нинова отговори във Фейсбук, като призова Григорова "да си погледне телефона".

По време на гостуването си в сутрешния блок на Нова телевизия днес Ваня Григорова беше попитана дали Корнелия Нинова ѝ се е обадила, "поздрави ли Ви, какво Ви каза?". "Не сме се чували", отвърна тя, а при нов въпрос дали би вдигнала телефона, ако Нинова иска да я поздрави, беше категорична: "Разбира се".

Ваня Григорова обясни липсата на интензивна комуникация с грижи, които председателят на БСП трябва да полага в цялата страната и подчерта, че няма проблем в диалога помежду им, "макар да съм номинация на БСП-София в крайна сметка". Тя отрече конфликт с Нинова, както и по-малките коалиционни партньори да оказват влияние върху нейните позиции, като затвори темата с думите: "Очевидно е, че аз съм надпартийна кандидатура".

Няколко часа по-късно Корнелия Нинова отвърна с пост във Фейсбук.

"Предупреждавам - правите грешка и ще съсипете в последните 48 часа всичко постигнато дотук. Ще навредите на Григорова. Това внушение разколебава членовете и симпатизантите на БСП. А те са 55% от всички гласували за нея. Без тези гласове, тя нямаше да стигне до балотаж. Те са необходими и сега. За съжаление и кандидатката ни влиза в този капан", написа Нинова и призова Григорова: "Преди да твърди, че не съм я търсила да я поздравя, да си погледне телефона".

Тя не се съгласи и с важността на подчертаваната от Ваня Григорова роля на БСП-София за издигането на нейната кандидатура:

"... всичко изговорено дотук е дълбоко невярно. Градската организация няма право да одобрява и регистрира кандидат. Това се прави от Националния съвет на БСП, където всички гласувахме за Ваня Григорова. А регистрацията за изборите става с подписа на председателя на партията. Без този подпис не може да е кандидат".

Разменените реплики днес са нов етап от задочните реплики между Нинова и Григорова. Първо двете дадоха отделни пресконференции след първия тур от местните избори. След това Бойко Борисов обави, че за бъдещето на София е "по-добре държавна собственост, отколкото Държавна сигурност", което беше прието като подкрепа към Ваня Григорова за балотажа с Васил Терзиев. Още преди лидерът на ГЕРБ да каже, че думите му са били на шега, Нинова поиска от Григорова "да се разграничи от позицията на Борисов", но вместо това тя обяви: "Няма как да не се съглася с господин Борисов, че аз съм по-добрият кандидат за кмет".