Финален дебат за София между Васил Терзиев и Ваня Григорова няма да има, съобщи БНТ.

Кандидатът за кмет на столицата от ПП-ДБ отказа участие в предложения формат.

Още в неделя БНТ и bTV заявиха готовност да реализират първия по рода си съвместен телевизионен дебат за местни избори - днес от 20 часа, с водещи Добрина Чешмеджиева и Мария Цънцарова, но този проект няма как да бъде реализиран.

Вчера щабът на кандидата за кмет на София от ПП-ДБ и "Спаси София" - Васил Терзиев, предложи на издигнатата от местна коалиция "БСП за България" Ваня Григорова организирането на едночасов дебат преди балотажа, но с условието в него да участват по още двама души от екипите им. Оттам обясниха и как Терзиев вижда дебата.

Кандидатът на левицата за кмет на София Ваня Григорова реагира с отворено писмо до Васил Терзиев като написа:

"Ще Ви очаквам утре, 2-ри ноември, на дебата, организиран от БНТ и bTV от 20,00 часа, както и на дебата по БНР в петък, 3-ти ноември, от 14,00 часа".

А относно неговото условие за дебат посочи:

"Когато отправяте подобни оферти, добре е да си припомните, че в момента сте кандидат за публична длъжност, а не корпоративен шеф, който смята, че подчинените му са длъжни да изпълняват прищевките му.
Но тъй като разбирам, че имате нужда някой да Ви суфлира, може да вземете със себе си депутати, министри, Борис Бонев, приятели, колеги, когото поискате...
Аз ще Ви очаквам там."