Щабът на кандидата за кмет на София от ПП-ДБ и "Спаси София" - Васил Терзиев, предложи на издигнатата от местна коалиция "БСП за България" Ваня Григорова организирането на едночасов дебат преди балотажа, но с условието в него да участват по още двама души от екипите им.

Предложението на Терзиев за формата на предизборния дебат е изпратено до национални и електронни медии с копие до щаба на Григорова. Терзиев вижда дебата така: 

  • Трима участници от екип - кандидат за кмет на София, избран член на СОС, кандидат или избран районен кмет (бел. ред: от ПП-ДБ избраните районни кметове са Трайчо Трайков и Димитър Божилов);
  • продължителност до 60 минути;
  • медии: БНТ, БНР, БТА, bTV, Нова ТВ, Дарик радио и бизнес издание с видео подкаст (сред адресатите е "Икономедия");
  • Време и дата на излъчване, място - според договорка между медиите.

"Вярвам, че един такъв дебат ще достигне до най-широка аудитория и ще даде възможност ние като участници да представим на зрителите визията за управление на бъдещия кмет, за работата му с общинския съвет и районните кметове, програмата за развитие на София. Този формат ще представи една пълна и последователна картина пред софиянци преди изборите", се казва в позицията на Терзиев. В нея пише също: 

"В седмицата на балотажа, аз и моят екип вярваме, че е контрапродуктивно за избирателите провеждането на множество дебати, тъй като времето между двата тура е ограничено. Ние винаги сме искали посланията ни да достигат до максимална аудитория и сме се отнасяли отговорно и равнопоставено към всички медии. Формата на дебат между конкуренти е важна за избирателите и аз напълно я подкрепям".