Депутати на ДПС, начело с лидера си Мустафа Карадайъ, излязоха при протестиращите пред Народното събрание, докато в пленарната зала течаха дебатите по вота на недоверие, съобщиха БНТ и Нова телевизия.

"Те са дошли за оставката на правителството и ние сме за оставката. Дойдохме да обменим мисли. Дойдохме да чуем дали имат някакво поръчение към нас", каза Карадайъ.

По думите на Йордан Цонев протестът е право на всеки, затова и сред демонстрантите има привърженици на ДПС.

"Не може само софиянци да протестират, протестът е право на всеки. Хубаво е да се видят всички гледни точки. Както онази вечер от правителството излязоха и благодариха на протестиращите, че ги подкрепят. Каквото направят другите и ние ще го направим. Ще ги помолим да бъдат внимателни, ще им кажем да не бият депутатите, които подкрепят управляващото мнозинство. Ние сме мирни хора. Нека всички протестират, да си кажат мнението, да знаят управляващите какво да знаят", допълни Цонев.

Запитан дали протестиращите са организирани от ДПС, той каза: "Когато идват протестиращи от страната, сигурно имат нужда и от организация. Когато протестират тези от София, нямат. И аз така бързо идвам и се събираме. Но хората от страната също трябва да бъдат представени на жълтите павета. Нека всички си кажат мнението - това е демокрацията", каза Цонев. 

Мустафа Карадайъ каза, че не се притеснява да слиза при протестиращите. "От кого да се притеснявам? Ако спазваме Конституцията и законите, ако се вслушваме в народа, всеки в това Народно събрание, който има съзнание за какво е тук - в услуга на българските граждани, няма от какво да се притеснява. Тези, които с лъжа и нарушаване на Конституцията влизат в това НС, те може и да се притесняват", каза Карадайъ.