Председателят на парламентарната група на ГЕРБ в 45-ото Народно събрание Десислава Атанасова направи коментар на политическата ситуация, като намеси името на президента Румен Радев, бизнесмена Васил Божков и рокадите в спецслужбите и ги обвърза с делото за шпионаж срещу Николай Малинов и санкцията срещу съдията, който го пусна в Русия, по закона "Магнитски".

Ето и цялата публикация на бившата депутатка от ГЕРБ във Фейсбук профила й:

"Факти и хронология...

10 септември 2019 г. - Прокуратурата обвинява Малинов - лидер на партия "Русофили", за шпионаж и забранява на Решетников / който договори Радев с Корнелия/ да влиза в България.

14-19 октомври 2019 г. - Цацаров - тогава Главен прокурор, Гешев - зам., Георгиев - ДАНС, Атанасов - ДАР, Атанасов - Военна информация са в САЩ и говорят за "сътрудничеството между правоохранителните органи на САЩ и България, обменът на информация, противодействието на корупцията и организираната престъпност, прането на пари, както и действията в защита на националната сигурност."/в.Труд/

21 януари 2020 г. - Прокуратурата повдига обвинения на Божков

5 февруари 2020 г. - Първи забрани по "Магнитски" срещу съдията, пуснал Малинов в Русия

27 май 2020 г. - Прокуратурата повдига още обвинения на Божков

9 юни 2020 г. - Радев: "Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители"

9 юли 2020 г. - Радев вдига юмрука и вика "Мутри вън", който слоган по-късно става име на партия

12 юли 2020 г. - Васил Божков организира протест /с указания за управление на тълпата/ Междувременно.. Христо си говори с Маджо и протестира рамо до рамо с Мая

Избори...

Ново конституционно мнозинство - БСП, ДПС,ИТН ДА,БГ, Мутри

Законопроект за закриване на специализираните съд и прокуратура, внесени от Христо Иванов и Атанас Атанасов

Днес - вече са сменени шефовете на служби,/които бяха в САЩ през 2019г./, Радев е кандидат за президент и управлява еднолично държавата, а протестите заради обвинен във връзки с Божков милиционер започват отново.

Следите ли ми мисълта?".