"Моят призив към политиците е да си мерят повече думите", заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов при откриването на реновирания надлез на бул. "Патриарх Евтимий" в Стара Загора, където беше посрещнат от момичета в народни носии с питка.

Снимка: Министерски съвет

"Нашата политика винаги е била да показваме това, което сме направили. Вие, старозагорци, помните мостът какъв беше, Аязмото помните как беше, новият парк знаете какво беше. 80 блокове виждате - саниран до саниран. Моят призив по принцип към политиците е, ако могат да си мерят всички повече думите. Ако тази конфронтация не се спре, тя ще пречи на всеки един, който победи на изборите. Така че аз не се вкарвам изобщо в тази тема", заяви той в отговор на въпрос за скандала "Ало, Банов съм" и обвиненията на БСП към министъра на културата Боил Банов в корупция, избягвайки конкретен коментар по темата.

"Хората очакват всеки ден да им се дават нови и нови неща, които да ползват - училища, детски градини, инфраструктура, култура и всичко останало. Оставям на другите - който иска да се заяжда, да прави компромати - ние всички избори сме ги минали в такава ситуация. Плащат на 50 души, излизат, викат, но нека да покажат те какво са направили през годините. Когато работиш, някой все ще ти намери кусур - на другите оставям да критикуват, те няма какво покажат, че са направили", добави Борисов, цитиран от "Фокус".

Снимка: Министерски съвет

"Досега бях на Аязмото и мисля, че десетки и стотици хора там започнаха да се снимат. Направих една социология - нямаше нито един, който да каже, че не е прекрасно направено като парк. Новият парк и артилерийският също се прави, както бях поел ангажимент пред военните - дадох пари на Общината, за да направят там още един прекрасен парк за Стара Загора. Така, че това, което сме поели като ангажимент да изградим, ще го изпълним в пълния обем. Старозагорци ги питайте един по един по алеите, един нямаше да ви каже, че не му харесват", изтъкна още премиерът.

Снимка: Министерски съвет

Трасето на реновирания надлез е с обща дължина 550 м. Минава по бул. "Патриарх Евтимий", в участъка от бул. "Славянски" - от "Братя Жекови" до Северната граница на Южната промишлена зона. На откриването присъстваше и кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който още вчера сподели снимки в социалната мрежа: