Той каза това в присъствието на министър-председателя на германската провинция Райнланд-Пфалц Курт Бек, с когото се срещнаха днес в София, предаде БТА.

През май Борисов бе критикуван, след като на среща с германския бизнес заяви, че чужди компании, които работят у нас, побългаряват бизнеса си и ги призова  да спрат да се жалват и да помогнат на България да стане европейска държава.

"Българските потребители трябва да са защитени. Именно затова срещаме подкрепата на Германия, защото искаме да наложим същите правила, каквито има там. Тогава климатът и работата в България ще са по-добри и по-привлекателни за германския бизнес", добави премиерът.

В Германия се оценяват усилията на България да осигури необходимите условия за инвеститорите, увери от своя страна Бек.

По думите му в Германия се забелязват признаци на излизане от кризата, което ще доведе до повишаване на преките инвестиции на Германия в България. За това ще допринесе и дейността на офиса на провинцията в София, който работи за насърчаване на контактите между малките и средни предприятия, каза още той, цитиран от БТА .
По време на разговорите е споделено виждането, че трябва да се инвестира повече в образованието.

Бойко Борисов заяви още, че е информирал своя гост за готовността на България да бъде приета през 2011 година в Шенгенското пространство и че се надява на подкрепата на провинцията и на Германия в това отношение.