От левицата поискаха,  министрите да бъдат изслушани за икономическата ситуация и антикризисните мерки.
Предложението беше отхвърлено, като за него гласуваха 64 народни представители, 18 бяха "против", а 87 се "въздържаха".

Най-важната тема през последните дни е икономическата ситуация, ефектът от предлаганите антикризисните мерки, както и резултатът от тяхното отсъствие,  мотивира искането на левицата заместник-председателят на ПГ на Коалиция за България Ангел Найденов. По думите му обществото се раздвоява от редицата идеи, пускани за тестване на общественото мнение.
Всички ние с безпокойство следим как се появяват непрекъснато нови и нови идеи, нарастват дефицитът, недостигът на финансови средства и безработицата, появи се социално напрежение, каза Найденов. Според него всичко това налага парламентът да не остава настрани от обсъждането на ситуацията.

Найденов поиска премиерът, вицепремиерът и двамата министри да направят пред депутатите анализ и да дадат оценка на ситуацията, в която се намира държавата. Найденов посочи, че от Коалиция за България са склонни изслушването да се състои и следващата седмица заради отсъствието на премиера (в последните дни той е в Катар и Кувейт, а от четвъртък е в Брюксел за заседанието на Европейския съвет - бел.ред.). Ние имаме готовност да предложим специални процедурни правила за изслушването и дебата.

Съпредседателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев заяви, че този дебат трябва да се състои и тук - в НС, както в обществото. Проблем, според него, е, че и премиерът не е в България. Той заяви, че ГЕРБ ще се въздържат при това гласуване и с мотива, че в момента текат разговори в Националния съвет по тристранно сътрудничество.
Председателят на парламента Цецка Цачева заяви, че поема ангажимент, ако постъпи предложение за изслушване в началото на следващата седмица, да го постави на гласуване.