Една молба от мен не повтаряйте, че България е малка и бедна. България е средно голяма европейска държава, а това колко богата ще става зависи от нас всеки ден. Това заяви на среща с членове и симпатизанти кандидатът за евродепутат Андрей Новаков в Добрич. 

Той каза, че често пъти на събития призовава колегите си да кажат кои сме ние, ние какво ще направим, ние какво ще съградим и да не се занимаваме с нашите опоненти.

"Обаче всеки човек си има слаби моменти. Аз днес имах такъв, длъжен съм да си го призная. И на вас може да ви звучи извратено малко, но влязох в страницата на нашите опоненти от Продължаваме промяната и там с големи букви ме посреща нещо великолепно, то е разкошно. Те питат мен кой искаш да бъде твоя премиер? Ма, мерси за въпроса, поздравявам ви за него, чувствам се длъжен да ви отговоря, каза Новаков.

Той поясни какъв иска да бъде неговият премиер и какъв - не. 

"Аз искам моят премиер да бъде уважаван и почитан не само от своите родители, искам да бъде уважаван и почитан в Брюксел, в Анкара, във Вашингтон, в Париж и в Берлин, както беше. Искам моя премиер да бъде българин по сърце, по душа и по паспорт. Това искам . Искам моя премиер да не се снима на тересата си, а да бъде навсякъде в държавата, да гарантира нулева миграция, да гарантира приходи, Защото от 2009 г. До 2021 г. В нашата страна са влезли 27 милиарда лева европейско финансиране - 17 милиарда по оперативните програми, 10 милиарда по земеделие. Огромен принос има г-жа Сачева тези пари да стигнат до колкото се може повече хора. И понеже учтиво благодарих за това кой иска да бъде моя премиер съм сигурен, че за този въпрос благодари и председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която летя до Пловдив, за да каже точно кой иска да е нейния премиер и го посочи на сцената в Пловдив", каза дългогодишният евродепут, който отново се кандидатира да работи за България от Брюксел. 

Според него, следващия въпрос е -  какъв не искаш да бъде следващия премиер.

"Аз не искам следващия ми премиер да говори български език с речевия език на тригодишно дете. Аз не искам следващия премиер да нарушава Конституцията и да пише декларации с фалшиво съдържание. Не искам следващия премиер да се учи да управлява държава в България. Не искам. Та ей такива простички неща, ако можем да приемем вярвам, че ще вървим занапред добре", каза Новаков.

Той призова: "Кажете на близките си, че ГЕРБ е синоним на развитие, на прогрес, на успех и такива примери имаме безброй в цяла България - от Дуранкулак до Петрич от Малко Търново до Брегово. Навсякъде имаме примери. Вие трябва да се гордеете с това, защото сте част от този успех".

Той заяви, че знае кое не е наред - България не се намира там, където искаме. 

"Често пъти се случва на мен да говоря за миналото и всеки психолог ще ви каже, че ако изпитваш тъга по миналото и тревога за бъдещето означава, че нещо в настоящето не е наред., не се намираш там, където искаш да се намираш. И аз знам кое не е наред България не се намира там, където искаме. Лечението на този проблем е като поемеш отговорност и нищо друго. В нашия случай можем да поемем отговорност не само за себе си, не само за нашия град, не само за ГЕРБ, но и за България. Поемането на отговорност за България е с № 22. Ако има нещо малко в близкото миналото, което не ме кара да изпитвам тъга, то е че имаше един глас - гласът на здравия разум, гласът на опитен политик, гласът на истински европеец , гласът на един истински доказал се политик и това е Мария Габриел.

Избори за членове на Народно събрание и Европейски парламент на 09.06.2024 г.

Платена публикация.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!