35-годишният столичанин Тихомир Владимиров съобщи пред "Дневник", че днес е разпознал в полицията Бин Аладин като арабина, който го нападнал и ограбил на 27 май. Досега извършителят не бил разкрит.

Нападението станало само на метри от мястото, където бе наръгана Виктория. Владимиров също бил намушкан - 12 пъти.

Шефът на СДВР Ивайло Спиридонов е потвърдил тази информация пред изданието. Тогава снимката на чужденеца не била публикувана, защото самоличността му не била установена. 

По-рано главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че на алжиреца ще бъде повдигнато обвинение за нападението срещу Виктория - за грабеж, придружен с опит за убийство. По-късно от държавното обвинение уточниха пред Нова тв, че това вече е направено, но е възможно да му бъдат повдигнати и други обвинения, без да уточнят за какво става дума.
Вероятно ще бъде обвинен за незаконно преминаване на границата.

Сутринта Цацаров обяви само, че у алжиреца е намерен краден телефон.
 Прокуратурата ще поиска постоянен арест за алжиреца. 

"Бин Аладин не е бежанец, той е влязъл в България като имигрант и е поискал задействане на процедурите от Агенцията по бежанците. Ако трябва да бъда откровен - са се позабавили. Той е устроил някакъв свой бизнес с лица, предлагащи определени сексуални услуги, след което са последвали престъпления", добави главният прокурор. 

Както вече стана ясно, алжирецът е поддържал връзки със столичен травестит, който му помагал да избяга.

От „Пирогов” съобщиха, че са изписали Виктория. Не се налага да се провежда допълнително лечение в домашни условия. 

Нападение срещу африканка

Млада жена от Камерун е била нападната на автобусна спирка в София в понеделник. Тя си е извадила медицинско свидетелство, а в 6-то РПУ вече тече разследване, съобщи bTV.

Пред телевизията африканката, която скри лицето си, разказа какво се е случило:

В понеделник отивах към центъра на София. Чаках автобус 11. Дори не съм си помисляла, че подобно нещо може да се случи. След 5 минути усетих как ме удрят. Не знаех какво се случва. Мисля, че беше тежък метален предмет, не беше камък. Видях звездички, започнах да плача и много се уплаших”.

Тогава дошъл автобусът и тя скочила вътре, успяла обаче да види двама млади мъже, които носели нещо в найлонова торба. Никой не опитал да й помогне.

Полицията все още издирва и нападателите на 17-годишния бежанец, който бе наръган с нож пред центъра в кв. "Военна рампа".

Плевнелиев срещу шпицкомандите

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че в последните дни сме станали свидетели на инциденти, които трябва да накарат много хора да се замислят. 

Тогава, когато имаме комбинация от криминални действия, съвпадащи с призиви от определени групи, от политически лидери за формиране на някакви нови шпицкоманди за налагане на ред, за използване езика на омразата, това е нещо, което със сигурност не е нашата България”, добави държавният глава.