Това обяви днес председателят на комисията Димо Гяуров, съобщи БТА.
От комисията обаче счетоха, че не се открива несъвместимост по отношение на 11 министри със заеманата от тях длъжност. Сигнал затова бе подаден от партия "Ред, законност и справедливост". Сред министрите, фигуриращи в сигнала на Яне Янев, са Цветан Цветанов, Симеон Дянков, Румяна Желева, Росен Плевнелиев и Александър Цветков.

Днес бе разгледана и преписка на Иван Костов срещу председателя на Комисията по земеделие и гори Десислава Танева за конфликт на интереси. Комисията счете, че конфликт не се констатира и прекрати преписката. Преписката бе образувана по сигнал на Иван Костов, лидер на ДСБ и съпредседател на Синята коалиция.

„Декларациите за конфликт на интереси на Десислава Танева са в безупречен вид”, посочи Елеонора Николова, експерт към комисията.
„Дай Боже, повече такива случаи и повече подобни преписки, които много бързо се доказват”, каза председателят на комисията Димо Гяуров, депутат от Синята коалиция. Позицията на комисията е, че в предоставените от нея документи не може да се открие частен интерес. Танева е предприела действия за продажба на акциите си чрез българска фондова борса и е напуснала органите на управление на 17 търговски дружества в срок.

По отношение на скандала около Румяна Желева, Гяуров заяви, че до настоящия момент в комисията няма преписка и никой не ги е сезирал. Той уточни, че в случая става въпрос за длъжността, която Желева е заемала в предишния Европейски парламент, което излиза от компетенцията на комисията.