Това потвърди пред bTV самият Енев.
Внушителната сума беше открита при проверката на администрацията на 40-то Народно събрание, която върви от миналата седмица по разпореждане на прокуратурата. Енев твърди, че парите са намерени в неговата каса и ги получил след продажба на имот.
Шефът на парламентарния гараж каза още, че не се притеснява от проверката на полицията и прокуратурата в парламента, тъй като всичко около автомобилния парк на депутатите било наред.
Вчера обаче в медиите се появи информация за голяма бензинова далавера с депутатските автомобили, чиито километражи били надписвани. Разчетите показват, че за първите 11 месеца на 2008 г. народните избраници от 40-ото събрание са похарчили близо 1 милион лева за гориво.
Междувременно Огнян Аврамов заяви, че очаква Народното събрание да му изплати полагащите му се над 20 хиляди лева за това, че от 2003 г. досега не е ползвал отпуск. Той отхвърли всички обвинения, че неправомерно е изнесъл документи от кабинета си. Според него става дума за архив, който е взел от кабинета си, когато напускал.