Пловдивската полиция спря две нелегални партита, организирани вчера вечерта в ресторанти в града, съобщи БНТ. Както снощи националната телевизия показа на живо и dir.bg съобщи, над 50 души се бяха събрали в популярен рибен ресторант в жилищен комплекс "Тракия", за да празнуват рожден ден.

За настроението на купонджиите се грижеше певецът Милко Калайджиев. След подаден сигнал за нерегламентирания купон, полиция и жандармерия блокираха всички изходи на заведението и с помощта на служители на РЗИ съставиха актове на гостите и на управата на ресторанта.

Глобени са всичките 55 посетители за неспазване на противоепидемичните мерки и за нарушаване на заповедта на здравния министър. Собственикът на заведението има два съставени акта. Общо за двата ресторанта актовете са 68. 

Органите на реда и здравните инспектори са посетили още един нерегламентирано отворен ресторант край река Марица, където също е имало празненство, съобщи за БНТ директорът на областната полиция. Съставени са 12 акта за неспазване на мерките и за нарушаване на заповдта на здравния министър. Глобите за посетителите са от 300 до 1 000 лв, а за собствениците до 2 000 лв.

Случката ядоса и премиерът Бойко Борисов. "Има тарикати, които си мислят, че лъжат държавата. А те лъжат себе си, защото ще се разболеят", каза той.