Това съобщи неговият адвокат Марин Марковски, цитиран от "Фокус". Той уточни, че днес ще се срещне с него, за да се запознае със състоянието му, след като е обявил гладна стачка.
"Притесняваме се за него, аз съм против това, което той прави. Има начини да се защитава, не този, но не мога да му внушавам как да се държи", коментира защитникът.

Това е втори път, в който Колев обявява гладна стачка. Точно преди година той пак спря да се храни в ареста, в знак на прост срещу обвинението в убийство, и изкара така близо месец. И досега той твърди, че е невинен и дори че никога не е виждал Росица и Христина Белнейски, които бяха убити през 2006 г.

Днес адвокатът му съобщи, че внася жалбата срещу налагането на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” на клиента си.
В петък Окръжният съд в Пазарджик остави в ареста Колев, който трябваше да излезе на свобода от затвора, след като излежа поредната си присъда - за грабеж на телефон. Магистратите обаче го оставиха зад решетките с мотива, че има достатъчно доказателства срещу него - експертизата показва, че биологичният материал, открит във влагалището на едното момиче и под ноктите на друго, съвпада с неговото ДНК.
Освен това, се оказа, че той си е платил, за да си осигури алиби.

Защитникът на Колев заяви още, че ще поиска нова ДНК-експертиза, тъй като смята, че тази не е достоверна.

По телата на сестрите е открито ДНК и на друг мъж, но засега той остава неизвестен.
От следствието съобщиха още, че е открит свидетел, който може да даде още светлина по случая, но засега повече за него не се съобщава.