Запазват се зимните разписания на градския транспорт в столицата. Това реши Софийският оперативен щаб на днешното си заседание.

Продължава и засиленият контрол на столичната полиция и ЦГМ за спазване на мерките като носене на маски в превозните средства и станциите на метрото. Не беше прието искането на ЦГМ градският транспорт да работи до 22 ч., а крайградските линии до 22,30 ч. Поради констатирани нарушения, свързани с неспазването на мерките като консумация на място и неспазване на дистанция, е взето решение работното време на коледния пазар да се намали до 20 часа.

Щабът е разгледал и искания за провеждане на други събития на открито. Провеждането им се допуска само при гарантирано отстояние между щандовете и се разрешава само продажбата на пакетирани хранителни стоки. Засилените проверки на търговските обекти ще продължат, предупредиха от общината.

За да не се допусне струпване на хора светлините на коледната елха на София ще бъдат запалени на 1 декември в 19 часа, но без концертна програма.