Исканията на таксиметровите шофьори няма да бъдат удовлетворени в пълен размер. Въпреки това обаче услугата им може да поскъпне с 1 лев. Новината обяви транспортният министър Росен Желязков в предаването на Нова тв "Офанзива".

"Претенциите на таксиджиите са за първоначалната такса, да бъде 2 до 3 пъти долния праг на размера на тарифата за населеното място, ще намерим разбирателство. Може би превозът ще поскъпне с 1 лв., дължим го след 7 години без промени" заяви министърът.

Желязков увери, че транспортните коридори в рамките на ЕС функционират, няма проблем с придвижването, а "зелените" коридори показаха своята виталност.

"За нас е важно да се организират и проведат честни и демократични избори, както и да се сформира кабинет с действащо Народно събрание. Готови сме още на 28 март да се проведат", каза Росен Желязков във връзка с актуалните политически въпроси.

"Търси се обяснение защо след като два пъти е обявено, че това е датата и са поканени наблюдатели, се правят консултации. Това е смокинов лист, за да се прикрият други неща. Една от версиите е заради липса на готовност на други формации", коментира той.

По думите му независимо от силните протеворечия, които бяха изразени срещу Борисов, няма по-подготвен лидер с национално и международно доверие от него в този неспокоен район, в който се намираме.

Според него електронната идентичност е предпоставка за е-гласуване, но за пощата не е много ясно, в САЩ се видя, че крие рискове.