Това заяви пред bTV директорът на Института по психология към МВР Неделчо Стойчев. По думите му вероятността убийството на Николай да не е планирано е твърде малка, а убиецът му имал чертите на аутсайдер – човек, който има претенции, но не ги е реализирал.

Николай изчезна на 14 юни, след като бил на работа. Последно той е бил забелязан в района на столичния жк "Овча купел", докато шофирал служебния хладилен микробус. При изчезването му в него е имало около 2000 лева служебни пари. 8 дни по-късно бусът бе открит в района на Централна гара, паркиран близо до стария паркинг на автобусите.

В неделя вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи, че тялото на младежа е било открито край Враца - разчленено и горено, а убиецът е задържан.

Адриан Ангелов е безработен, той е направил пълни самопризнания, но не е посочил мотив за жесткото убийство. Според разследващите у него надделява чувството за провал. Отношенията със съпругата му също не били в синхрон и често се карали.

"Твърде малка е разликата между един убиец и един нормален човек", каза още Стойчев. Той уточни, че хората имат способността да мислят, че това, което се случва не ги засяга, защото не могат да извършат едно убийство, като това, което е сторил Адриан с Николай. Според Стойчев Адриан има свръхпретенции. По думите на експерта, убиецът не е бил на работа, защото все не е бил доволен от нещо. Ангелов също така изпитвал самосъжаление, защото животът му се променя, след като е задържан.

Психологът допълни, че убийството е било планирано много ясно и точно от Ангелов, а това че Николай бил човек, който лесно се доверява и помага на хората, е помогнало на убиеца му.
Стойчев каза още, че съпругата на убиеца се е опитала да изгори една от откраднатите пити кашкавал от буса на Николай. Той уточни, че жената не е знаела за извършеното от нейния съпруг, но е била наясно, че кашкавалът е бил откраднат. 

Главен инспектор Михаил Наумов, началник сектор „Убийства” в Главна дирекция „Криминална полиция”, уточни, че друга грешка на убиеца е довела до разкриването му. Кофите за боклук, които откраднал, за да изгори там разчлененото тяло на Николай, били взети от къщи, в които не живее никой. Това показало, че той е местен и познава района и хората в него.

Вчера Софийският градски съд остави 31-годишния Адриан Ангелов за постоянно в ареста, тъй като може да се укрие или да извърши ново престъпление. Съдът не прие молбата му да го освободи, защото има 8-годишна дъщеря, за която трябва да се грижи.