Нелеп инцидент осуети началото на проверката за смъртта на 29-годишната родилка Евгения Крумкова и нероденото й момиченце в МБАЛ-Благоевград, след като изпратеният тази сутрин от "Медицински надзор" гинеколог е получил инфаркт, съобщи в. "Струма". 

Младата жена издъхна на 16 юни на операционната маса в благоевградската болница, след като й била поставена упойка. Тя трябвало да роди със секцио втората си рожба, тъй като преди 3 години по същия начин дошъл на бял свят първородният й син. Минути, след като анестезиологът поставил упойката обаче, Евгения започнала да се задушава и въпреки усилията на екипа - починала. Лекарите не успяли да извадят от утробата й и бебето. 

Тази сутрин в МБАЛ-Благоевград пристигнал гинеколог от столицата, който да извърши проверка на документацията, свързана със смъртта на младата жена и детето й. Докато чакал обаче му прилошало, а медиците в лечебното заведение установили, че е получил инфаркт. Одиторът е опериран и са му поставени два стента. Настанен е за лечение.

Според аутопсията причината за смъртта на родилката е остра дихателна и сърдечна недостатъчност, поради силно увредени бели дробове и възпаления на вътрешните органи, причинени от недолекуван Covid-19, от който младата жена боледувала през февруари.

Очакват се резултатите от хистологичните проби, както и тези от проверката в МБАЛ-Благоевград, която ще продължи с нови проверяващи.