29-годишната родилка Евгения К., която почина в сряда по време на планирано секцио в благоевградската болница, e била с тежки белодробни усложнения след прекаран COVID-19. Имала е сериозни промени в дробовете, особено в единия, съобщи "24 часа", като се позова на неофициална информация.

Младата жена е прекарала коронавирусна инфекция преди няколко месеца и е лежала в ковид-сектора на същата болница , но се възстановила бързо и не е имала оплаквания.

Евгения, която има 3-годишно момченце, починала на операционната маса, веднага след като й е поставена упойката. Само за няколко минути тя издъхнала и екипът не е успял да извади бебето - момиченце, което трябвало да бъде кръстено на баба си Рая, майка на бащата на децата.

Първото си дете е родила също със секцио. Мъжът, с когото живее на семейни начала е категоричен, че ще иска независима медицинска експертиза.

Директорът на болницата д-р Огнян Митев е назначил вътрешна проверка, но тя още не е приключила. Медицински надзор също започна проверка на трагичния случай. И от прокуратурата се самосезираха по медийни публикации и започнаха предварителна проверка, за да установят дали има данни за извършено престъпление.

До дни се очакват резултатите от хистологичните изследвания, направени при аутопсията.