Повечето куриерски фирми в Бургас спряха доставките на колети за и от Великобритания. Причината е все още неясната ситуация около Брекзит. "Български пощи" засега продължават да обслужват клиентите си, предаде БНТ.

Олга Барева решила да зарадва своите роднини с колет с подаръци за Великден. Когато отишла да го изпрати разбрала, че куриерската фирма не може да го достави до Англия. Други куриерски фирми също и отказали.

"Всяка година за Великденските празници изпращам на моите близки в Лондон колет с разни неща. Днес отидох в една куриерска фирма и ми казаха , че не мога да изпратя нищо", разказа Олга.

От куриерската фирма заявиха, че не искат да рискуват докато не стане ясна ситуацията с Брекзит.

"Да, заради Брекзит. Просто трябва да разберем какво става там и затова. След 15 ще ни изпратят указания дали да изпращаме, или не", каза Евелина Нинкова, служител на куриерска фирма.

Български пощи продължават да приемат колети.

"За момента дори нямаме сигнали за недоставени или забавени пратки, абсолютно никаква промяна няма за сега", коментира Милена Станева, служител в Български пощи.

Повечето от куриерските фирми смятат, че след излизането на Великобритания от Европейския съюз може да има забрана да извършват куриерска дейност на територията на Острова.