На 30 декември е задържан 56-годишният рецидивист Васил Атанасов от Пловдив, съобщиха днес от пресцентъра на прокуратурата.

Той и други три неизвестни лица са отнели мобилен телефон, златни накити и 20 000 лева от бизнесмена Спас Спасов и от неговия брат - Т.Н., чрез използване на сила. Нападателите са били въоръжени и при грабежа са ранили единия от братята в крака, а другия в ръката и крака. След това четиримата се укрили.

Атанасов, който е осъждан многократно, е арестуван в Пазарджик, а на 2 януари, по искане на Окръжната прокуратура, съдът му е наложил постоянна мярка "задържане под стража". Пловдивчанинът е обвинен за грабеж, придружен с опит за убийство в условията на опасен рецидив, извършен в съучастие.

Под ръководството на Окръжната прокуратура-Пазарджик продължават процесуално-следствените действия по делото - назначени са химическа и ДНК-експертизи, разпитани са множество свидетели, иззети са веществени доказателства.

Извършва се и активно издирване на другите трима съизвършители на престъплението.

Бизнесменът Спас Спасов е от пазарджишкото село Звъничево. Твърди се, че преди години той е бил свързан с джебчийски групи в чужбина, съобщава TNS.bg. На местните избори тази година синът му - Антон Николов, беше избран за общински съветник от БСП.